همه ما دانه كنجد و روغن آن را ميشناسيم و بهطور روزمره از آنها در رژيم غذايي خود استفاده ميكنيم. احتمالا در مورد خواص اين دانه ارزشمند شنيده ايد و ميدانيد كه چه فوايدي براي بدن دارد. كنجد يك گياه يك ساله بوده و از اولين دانههاي شناخته شده توسط انسان ميباشد. اين دانه حاوي مقادير بسيار بالايي روغن و مواد معدني است. همچنين در مقايسه با ساير دانهها طعم فوق العاده اي دارد و بسيار مغذي است. اگر كنجد فقط چند دقيقه تفت داده شود، بوي آن آشكارتر ميشود. از جمله مواد مغذي موجود در اين دانه جادويي ميتوان به پروتئينها، ويتامينها و آنتياكسيدانها اشاره كرد.
اين ماده غذايي از حدود 5000 سال پيش تاكنون بخشي از نيازهاي غذايي انسان را تامين كرده و با انجام تحقيقات مختلف بر روي اين ماده غذايي و اثبات خواص فراوان آن جايگاه قويتري نسبت به گذشته پيدا كرده است. خواص كنجد در كنار طعم آجيلي بينظيرش، آن را به دانه اي محبوب تبديل كرده است.
اين دانه علاوه بر ارزش غذايي بالا، فوايد بيشماري براي سلامتي و زيبايي دارد. بهطوري كه پس از مطالعه اين مطلب و اطلاع از خواص كنجد خام، بو داده و روغن آن، بلافاصله تصميم ميگيريد كه اين دانههاي كوچك شگفتانگيز را در برنامه غذايي خود قرار دهيد!
همچنين اين دانه با ارزش براي براي مو، پوست و سلامت بدن انسان به قدري مفيد است كه ميتوان مدت زيادي در مورد آن صحبت كرد و به هدف نرسيد. در اين مطلب از جوان ايراني به معرفي مهمترين خواص كنجد پرداخته ايم و شما را با اين دانه خوشمزه آشنا ميكنيم. حتما تا پايان مطلب با جوان ايراني همراه باشيد.
كنجد چيست؟
كنجد يك دانه و گياه خوراكي ميباشد كه بومي هند و آفريقا بوده و قديميترين دانه روغني جهان به شمار ميرود. اين دانه شگفتانگيز بيش از 3500 سال است كه كشت ميشود و از آن در پخت نان، تهيه سالاد، سوپ، كيك، شيريني و ساير غذاها استفاده ميشود.
كنجد، دانه اي ترد و معطر است كه ميتواند با خواص فراواني كه براي بدن دارد شما را شگفت زده كند. اين دانه شامل ويتامين ها و مواد معدني گوناگوني از جمله اسيد پانتوتنيك، ويتامين E، كلسيم، فسفر، سلنيوم و … ميباشد. به همين دليل توانسته خود را در فهرست سالمترين مواد غذايي دنيا جاي دهد. اگر ميخواهيد از ديابت جلوگيري كنيد، كمخوني خود را درمان كنيد و سلامت قلب و عروق خود را بهبود ببخشيد، اين دانه جادويي را در رژيم غذايي خود قرار دهيد.
از اين دانه مغذي به عنوان آجيل نيز استفاده ميشود و روغن به دست آمده از آن براي پخت انواع غذا، بسيار كاربردي ميباشد. خواص كنجد به دانههاي آن محدود نميشود و روغن آن نيز سرشار از مواد مغذي، ويتامينها و آنتياكسيدانها است. دانههاي كنجد با توجه به نوع گياه آن در رنگهاي سفيد، قهوه اي و سياه يافت ميشوند.
از اين رو ميتوان گفت، هر كدام خواص متفاوتي دارند. نوع سياه اين دانه در مقايسه با ساير انواع آن طعم بسيار خوبي دارد و عطر بيشتري نسبت به آنها دارد. از اين نوع كنجد بيشتر در توليد دارو استفاده ميشود و ميتوان گفت 60 درصد كلسيم بيشتري نسبت به ساير كنجدها دارد. اگر بخواهيم اين موضوع را به طور كلي بررسي كنيم بايد گفت كه در هر 100 گرم كنجد حدود 573 كيلو كالري انرژي وجود دارد. براي آشنايي بيشتر با اين دانه اسرارآميز با ما همراه باشيد تا با هم خواص و فوايد آن را براي بدن بررسي كنيم.
ارزش غذايي كنجد
همه انواع دانه كنجد بسيار مغذي هستند. اين دانهها منبع غني از مواد معدني مختلف مانند مس و منيزيم ميباشند. اين دانه ارزشمند همچنين حاوي كلسيم، فسفر، آهن، سلنيوم، ويتامين B، ويتامين E، آنتياكسيدانها، فيبر و روي است.
علاوه بر اين، كنجد داراي مقادير زيادي پروتئين و همچنين سرشار از فيبر غذايي و چربيهاي تك غيراشباع و پلي فنولهاي چربيسوز است. اگر در مسير كاهش وزن هستيد، گنجاندن آن در رژيم غذايي اقدام بسيار هوشمندانه اي ميباشد.
ارزش غذايي 100 گرم كنجد به شرح زير است:
مواد موجود مقادير
كربوهيدرات 23/45 گرم
پروتئين 17/73 گرم
چربي كل 67/49 گرم
فيبر غذايي 11/8 گرم
فولات 97 ميكروگرم
پانتوتنيك اسيد 0/79 ميليگرم
ريبوفلاوين 0/247 ميليگرم
تيامين 0/791 ميليگرم
ويتامين A 9 واحد بينالمللي (IU)
ويتامين E 0/25 ميليگرم
سديم 11 ميليگرم
پتاسيم 468 ميليگرم
كلسيم 975 ميليگرم
مس 4/082 ميليگرم
آهن 14/55 ميليگرم
منيزيم 351 ميليگرم
منگنز 2/460 ميليگرم
فسفر 629 ميليگرم
سلنيوم 34/4 ميكروگرم
زينك (روي) 7/75 ميليگرم
وجود اين تركيبات مغذي و پر خاصيت در كنجد موجب شده است كه كنجد خام و بو داده فوايد بسياري براي سلامتي بدن به همراه داشته باشد. در ادامه با مهمترين خواص بيشتري از آن آشنا ميشويم.
چند نكته در مورد ارزش غذايي كنجد
1. كالري كنجد
حدود 31 گرم كنجد خام تقريباً 163 كالري و 14/11 گرم چربي دارد كه 1/96 گرم آن چربي اشباع شده ميباشد. كنجد بو داده 160 كالري و 13/61 گرم چربي دارد كه 1.09 گرم آن چربي اشباع است. نكته قابل توجه اين است كه كنجد خام و بو داده كلسترول ندارند.
2. پروتئين
اين دانه مغذي، يكي از بهترين منابع پروتئين غير گوشتي محسوب ميشود. حدود 31 گرم دانه كنجد خام و خشك 5/03 گرم پروتئين دارد. اين در حالي است كه همين مقدار كنجد بو داده 4/81 گرم پروتئين دارد.جوان ايراني (irjavan.com)
3. ويتامينها
حدود 31 گرم كنجد خام يا بو داده حاوي 22 ميليگرم تيامين است و 19 درصد نياز روزانه بدن به اين ويتامين را تامين ميكند. علاوه بر اين، ميزان گفته شده كنجد خام يا بو داده، شامل 0.07 ميليگرم ريبوفلاوين ميباشد و 6 درصد نياز روزانه يك بدن بالغ به اين ويتامين را تامين ميكند.
4. مواد معدني موجود در كنجد
31 گرم كنجد شامل 291 ميليگرم كلسيم، 4/113 ميليگرم آهن و 9/77 ميليگرم سلنيوم بوده و 29 و 18 درصد نياز روزانه بزرگسالان به كلسيم و سلنيوم را تامين ميكند. همچنين با مصرف اين دانه به ميزان 23 درصد و بيش از 50 درصد آهن موردنياز روزانه زنان و مردان تأمين ميشود. كنجد بو داده مواد معدني كمتري نسبت به كنجد خام دارد.
چند نكته در مورد كنجد
كنجد دانه اي با خواص فراوان و ارزش غذايي بسيار بالاست. ميتوانيد آن را به صورت خام، خشك يا حتي بو داده مصرف كنيد. سس معروفي كه با اين دانه درست ميشود تاهيني نام دارد. در تهيه اين سس از كنجد بو داده و روغن زيتون استفاده ميشود.
كنجد سفيد مقدار آهن بيشتري نسبت به نوع سياه اين دانه دارد. كنجد سياه از نوع سفيد يا قهوه اي خوش طعم تر است و عطر قوي تري دارد. ميزان كلسيم كنجد سياه 60 درصد بيشتر از نوع سفيد آن است.
خواص كنجد براي سلامتي
اگر ميخواهيد يك دانه خوشمزه و مغذي را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد، كنجد را توصيه ميكنيم. در كنار طعم عالي، خواص كنجد خام و بو داده از مهمترين دلايلي است كه مردم را به سمت مصرف اين دانههاي كوچك شگفتانگيز سوق ميدهد و هزاران سال است كه در طب سنتي استفاده ميشود. از مهمترين و بارزترين خواص كنجد براي سلامتي بدن، ميتوان به موارد زير اشاره نمود:
1. منبع غني فيبر
مقدار سه قاشق غذاخوري كنجد، (معادل 30 گرم) حاوي 3/5 گرم فيبر ميباشد كه ميتواند 12 درصد از نياز روزانه يك شخص به فيبر را تامين ميكند. فيبر از سلامت دستگاه گوارش شما حمايت ميكند و در كاهش خطر بيماري قلبي، سرطان، چاقي و ديابت نوع 2 موثر است. اين دانه خوشمزه به تقويت سلامت دستگاه گوارش و روده بزرگ كمك ميكند.
محتواي بالاي فيبر موجود در اين ماده غذايي، عملكرد روده را بهبود ميبخشد و در نتيجه حركات روده را آسان ميكند و يبوست را درمان ميكند. اگر از مشكلات گوارشي رنج ميبريد، با افزودن اين دانه به رژيم غذايي خود ميتوانيد از خواص بينظير آن براي معده و دستگاه گوارش بهرهمند شويد.
2. كاهش كلسترول
يكي از خواص كنجد سياه كاهش سطح كلسترول خون است. اين نوع كنجد شامل دو تركيب خاص به نامهاي سزامين و سزامولين ميباشد كه به دسته اي از الياف به نام ليگنانها متعلق هستند. از آنجايي كه ليگنانها سرشار از فيبر غذايي هستند، سطح كلسترول خون را كاهش ميدهند.
كنجد سياه همچنين حاوي نوعي تركيبات گياهي به نام فيتواسترول است كه در زمينه مذكور نيز مفيد است. استفاده از آن نه تنها ميزان كلسترول خون را پايين ميآورد، بلكه خطر ابتلا به انواع سرطان را نيز كاهش ميدهد.نكته حائز اهميت اين است كه كنجد، در بين تمام دانهها و آجيلها، شامل بيشترين مقدار فيتواسترول ميباشد.
براي بررسي خواص كنجد در كاهش سطح كلسترول خون، در يك آزمايش تحقيقاتي، از 38 نفر خواسته شد تا روزانه مقدار 5 قاشق غذاخوري (معادل ۴۰ گرم) كنجد را به مدت 2 ماه مصرف نمايند. پس از اين مدت، مشاهده شد كه كلسترول LDL و تري گليسيريد آنها 10 درصد كاهش يافته است.
3. تامين پروتئين مورد نياز
اگر گياهخوار هستيد توصيه ميكنيم كنجد را در وعدههاي غذايي خود قرار دهيد. هر 30 گرم كنجد بوداده حاوي 5 گرم پروتئين است و مصرف آن به همراه ساير منابع گياهي پروتئين (مانند لوبيا) ميتواند بخش زيادي از پروتئين مورد نياز بدن را تامين كند. 20 درصد از اين دانه از اسيدهاي آمينه با كيفيت بالا تشكيل شده است. ميتوانيد آن را روي سالاد، سبزيجات مختلف و رشته فرنگي بريزيد تا از خواص آن بهرهمند شويد.
4. كاهش فشار خون
متاسفانه فشار خون بالا امروزه يك پديده رايج است كه بسياري از افراد با آن دست و پنجه نرم ميكنند. اين وضعيت مردان و زنان را در هر سني تحت تاثير قرار ميدهد. مطالعات نشان داده است كه استفاده از روغن كنجد ميتواند به كاهش فشار خون كمك كند. منيزيم موجود در اين روغن براي كاهش فشار خون مفيد است.
علاوه بر اين، ويتامين E و آنتياكسيدانهاي موجود در دانه كنجد از تجمع پلاك در رگها جلوگيري كرده و فشار خون را در محدوده طبيعي نگه ميدارد. ويتامينها و مواد معدني فراوان موجود در آن به تقويت سيستم ايمني بدن كمك ميكند. همچنين فيتات كنجد به دليل خواص پيشگيري از سرطان نيز شناخته شده است. ميتوانيد با افزودن اين دانه كم نظير، به رژيم غذايي خود با اين بيماري مبارزه كنيد.
5. افزايش سلامت استخوانها
بعضي از مواد معدني موجود در كنجد (كلسيم و منيزيم) سلامت استخوانها را افزايش داده و به تقويت آنها كمك ميكند. كلسيم يك ماده معدني ضروري براي سلامت استخوانها ميباشد. علاوه بر اين، كنجد حاوي روي است كه باعث افزايش تراكم مواد معدني استخوان و سلامت استخوانها ميشود. كمبود ماده معدني ذكر شده ميتواند باعث پوكي استخوان در لگن و ستون فقرات شود.
جهت بهرهمندي از خواص كنجد براي بهبود سلامت استخوانهاي خود، سعيكنيد آن را به صورت بو داده و خيسانده مصرف كنيد.
6. مبارزه با التهاب بدن
التهاب در بدن، باعث بيماريهاي مزمن مانند چاقي، سرطان و بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود. تحقيقات نشان داده است كه كنجد اثر ضد التهابي براي بدن دارد. مصرف موضعي يا خوراكي روغن كنجد ميتواند بيماريها و عوارض ناشي از التهاب را كاهش دهد. مقدار بالاي مس موجود در اين دانه، به شما كمك ميكند تا مشكلات مفصلي ناشي از التهاب را بهتر مديريت كنيد.
7. مبارزه با كم خوني
كمخوني هنگامي اتفاق مياقتد كه بدن آهن كافي در اختيار نداشته باشد. كمبود آهن و كمخوني ناشي از آن، منجر به سطوح پايين و غير طبيعي گلبولهاي قرمز و هموگلوبين در خون ميشود به عبارت ديگر، كم خوني وضعيتي است كه در آن تعداد گلبولهاي قرمز يا سطح هموگلوبين آنها كمتر از حد طبيعي باشد.
دانه كنجد حاوي آهن، مس و ويتامين B6 است. موادي كه باعث افزايش توليد گلبولهاي قرمز خون ميشوند. اگر از كم خوني (آنمي) رنج ميبريد، مصرف اين دانه را در كنار خرما دست كم نگيريد. خواص كنجد و خرما براي درمان كم خوني بسيار مفيد است.
8. كنترل قند خون
دانههاي كنجد مقدار كربوهيدرات بسيار پاييني دارند و در عين حال پر از پروتئين و چربيهاي مفيد هستند. افزون بر اين، كنجد شامل منيزيم و ساير مواد مغذي است كه ثابت شده است با ديابت مبارزه ميكند. اين موضوع باعث شده كاهش قند خون يكي از خواص كنجد خام، بو داده و روغن كنجد باشد. همچنين استفاده از روغن آن، سطح گلوكز پلاسماي خون را در بيماران ديابتي كاهش ميدهد.
9. تقويت سيستم ايمني بدن
دانههاي كنجد منبع خوبي از چندين ماده مغذي هستند كه براي عملكرد سيستم ايمني بدن ضروري هستند. از جمله روي، مس، آهن، ويتامين E و ويتامين B6 كه براي محافظت از خود در برابر انواع ويروسها، از آن بهرهمند شويد.
10. بهبود آرتروز
آرتريت شايعترين علت درد مفاصل است و اغلب زانوها را درگير ميكند. التهاب و آسيب اكسيداتيو به غضروف از مهمترين عواملي هستند كه در بروز آرتريت نقش دارند. تركيبات كنجد داراي خواص ضد التهابي است و آنتياكسيدانهاي موجود در آن از غضروف استخوان محافظت ميكند.
11. كمك به سلامت كبد و درمان كبد چرب
تركيبات موجود در كنجد به بهبود بيماري كبد چرب كمك ميكند. اگر كبد شما چرب است و از ان رنج ميبريد، ميتوانيد آن را به برنامه غذايي خود اضافه نموده و در كنار فعاليت بدني و رژيم غذايي مناسب از خاصيت كنجد براي درمان كبد چرب بهرهمند شويد.
12. كنجد سلامت قلب و عروق را افزايش ميدهد
روغن كنجد از انسداد رگهاي خوني جلوگيري ميكند بنابراين براي سلامت قلب مفيد است. اين دانه مغذي و خاص، حاوي تركيبات آنتياكسيداني و ضد التهابي به نام سزامول ميباشد كه خواص ضد آتروژنيك داشته و سلامت قلب و عروق را بهبود ميبخشد.
كنجد داراي ميزان زيادي يك نوع اسيد چرب تك غيراشباعي به اسم اسيد اولئيك ميباشد كه به كاهش مقدار كلسترول بد يا همان (LDL) و افزايش مقدار كلسترول خوب يا همان (HDL) در بدن كمك ميكند. اين امر خطر ابتلا به بيماري عروق كرونر و سكته را كاهش ميدهد.
13. خاصيت ضد سرطاني دارد
كنجد شامل يك نوع ماده معدني به نام منيزيم ميباشد كه با سرطان مبارزه ميكند. اين دانه همچنين حاوي تركيبات ضد سرطاني به نام فيتات است. مطالعات ثابت كرده است كه كنجد در كاهش تشكيل تومور كولوركتال موثر بوده و در نتيجه به پيشگيري از سرطان روده كمك ميكند.
14. در افزايش سلامت دستگاه تنفسي مفيد است
منيزيم موجود در دانه كنجد ميتواند از اسپاسم تنفسي، آسم و بقيه اختلالات تنفسي جلوگيري به عمل آورد.
15. شما را از آسيب تشعشعات محافظت ميكند
سسامول كه يكي از تركيبات موجود در كنجد و روغن آن ميباشد، ثابت شده است كه از آسيب DNA توسط پرتوهاي مضر جلوگيري ميكند. افزون بر اين براي جلوگيري از آسيب به روده و طحال نيز مفيد ميباشد.
16. براي سلامت دهان مفيد است
كنجد و روغن كنجد با از بين بردن پلاكهاي دهان و سفيد كردن دندانها، سلامت دهان و دندانها را افزايش ميدهد. چرخاندن روغن كنجد در دهان ميتواند ميزان استرپتوكوك موتانس را در دندانها و بزاق كاهش دهد و سلامت عمومي دهان را بهبود بخشد.
17. كنجد اضطراب را كاهش ميدهد
اين دانه حاوي چندين ماده مغذي مهم است كه استرس را كاهش ميدهد. مواد معدني مانند منيزيم و كلسيم موجود در كنجد با تنظيم عملكرد عضلات به عنوان ضد اسپاسم عمل ميكنند. تيامين يا ويتامين B1 موجود در اين دانه داراي خاصيت آرامش بخشي است و به عملكرد صحيح اعصاب كمك ميكند.
طبق تحقيقات انجام شده كمبود ويتامين B1 ميتواند باعث اسپاسم عضلاني، بدخلقي و افسردگي در شخص شود. تريپتوفان يك اسيد آمينه الزامي است كه در توليد سروتونين نقش مهمي دارد. سروتونين يك انتقال دهنده عصبي است كه باعث كاهش درد و تنظيم خلق و خو و الگوهاي خواب ميشود. توليد و تحويل ناكافي سروتونين در مغز ميتواند منجر به اضطراب و افسردگي شود.
18. براي بينايي خوب است
بر اساس يافتههاي طب سنتي چيني، بين اندامهاي داخلي و اندامهاي خارجي رابطه قوي وجود دارد. به عنوان مثال، كبد و چشم به هم اتصال دارند. كبد خون را ذخيره ميكند و ميتواند براي بهبود عملكرد چشم، خون را به اين اندام ارسال كند. كنجد سياه براي كبد مفيد ميباشد زيرا جريان خون را در كبد افزايش ميدهد و در نتيجه چشم را تغذيه ميشود.
19. اندامها را تغذيه ميكند
كنجد سياه ميزان انرژي را در بدن افزايش داده، مغز را تغذيه ميكند و روند پيري را كند ميكند. مصرف منظم كنجد سياه ميتواند به كاهش علائم كمردرد، درد مفاصل و ضعف مفاصل كمك كند.
خواص كنجد براي پوست
كنجد سرشار از آنتياكسيدانهاي مختلف است و خواص ضد باكتريايي و ضد ويروسي دارد. روغني كه از كنجد استخراج ميشود، سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3، ويتامين B، كلسيم، منيزيم، ويتامين E، فسفر و آهن ميباشد كه براي زيبايي پوست بسيار مفيد هستند.
در ادامه چند نمونه از خواص كنجد براي پوست را قرار داده ايم.
1. خاصيت درماني كنجد براي پوست
روغن كنجد يك تركيب ضد التهابي است كه خواص درماني دارد. خواص ضد باكتريايي كنجد به از بين بردن عوامل بيماريزا مانند استافيلوكوك و استرپتوكوك و همچنين قارچهاي رايج پوست مانند پاي ورزشكاران كمك ميكند. اگر عفونت قارچي واژن داريد، چند قطره روغن كنجد را با مقداري آب گرم مخلوط كرده و در ناحيه واژن خود ماليده و از خاصيت آن بهره ببريد.
2. آفتاب سوختگي را درمان ميكند
اگر در روزهاي گرم تابستان درگير آفتاب سوختگي شديد، ميتوانيد با استفاده از كنجد آن را درمان نماييد. اين دانه پر خاصيت، از آسيب ديدن پوست در اثر اشعه مضر فرابنفش خورشيد و در نتيجه ايجاد چين و چروك و لكههاي تيره روي پوست جلوگيري ميكند. مصرف منظم روغن كنجد خطر ابتلا به سرطان پوست را به ميزان قابلتوجهي كاهش داده و از پوست در برابر اثرات مضر كلر، در استخرها محافظت ميكند.
3. پوست را سم زدايي ميكند
آنتياكسيدانهاي كنجد و روغن كنجد به از بين بردن سموم از پوست كمك ميكنند. هنگامي كه روغن كنجد را به پوست خود ميماليد، مولكولهاي موجود در آن سموم محلول در چربي را جذب ميكنند. شما بايد روغن كنجد را در برنامه مراقبت از پوست خود قرار دهيد.
جهت سم زدايي پوست، ميتوانيد نصف فنجان روغن كنجد را با نصف فنجان سركه سيب تركيب كرده و يك چهارم فنجان آب را با آنها مخلوط كنيد. مايع به دست آمده را هر شب بعد از شستشوي صورت، روي صورت خود ماساژ دهيد.
4. كنجد مناسب براي پوست نوزادان
پوست نوزادان، به خصوص ناحيه اي كه پوشك پوشانده ميشود، اغلب دچار جوش ميشود. روغن كنجد از پوست ظريف كودك در برابر جوش محافظت ميكند.
ماليدن روغن كنجد بر روي بيني و گوش نوزاد و نواحي ذكر شده را از عوامل بيماريزاي پوستي رايج محافظت ميكند.
5. پوست را روشن ميكند
روغن كنجد ميتواند پوست را شفاف و روشن كند. اين روغن با حفظ نرمي و لطافت پوست، خاصيت ارتجاعي پوست را حفظ كرده و بريدگيها و خراشهاي جزئي را بهبود ميبخشد. روغن كنجد پوست را به خصوص در ناحيه بيني سفت ميكند و بزرگ شدن منافذ را كنترل ميكند.
اين روغن سمومي را كه در سطح پوست و منافذ ظاهر ميشوند خنثي ميكند. براي بهرهمندي از خواص روغن كنجد ميتوانيد از آن به صورت موضعي استفاده كنيد. صورت خود را با با روغن اين دانه كاملا ماساژ دهيد و با پودر برنج يا آرد نخودچي اسكراب كنيد. سپس روي صورت خود آب خنك بپاشيد تا منافذ پوست بسته شود.
6. ترك خوردگي كف پا را درمان ميكند
اگر ترك خوردگي كف پا داريد، هر شب قبل از خواب ناحيه آسيب ديده را با روغن كنجد ماساژ دهيد و سپس جورابتان بپوشيد. اين كار را چندين شب متوالي انجام دهيد تا كف پايتان نرم و لطيف شود.
7. درمان آكنه با روغن كنجد
آكنه يكي از شايعترين مشكلات پوستي است كه اكثر ما از آن رنج ميبريم. چربي بيش از حد روي پوست و روتين نادرست مراقبت از پوست ميتواند باعث ايجاد آكنه روي پوست شود.
استفاده از روغن كنجد يكي از بهترين راهها براي از بين بردن جوش يا آكنه روي صورت است. اين روغن، ضد باكتري و ضد التهاب بوده و به مبارزه با باكتريهاي پوست ميپردازد.
8. رفع چين و چروك پوست
يكي ديگر از خواص روغن كنجد براي پوست اين است كه ميتواند روند پيري پوست را كندتر كند. روغن كنجد حاوي ويتامين E و اسيدهاي چرب است كه پوست را مرطوب، براق و هيدراته ميكند. خاصيت آنتياكسيداني آن پوست را سمزدايي كرده و از پوست را در برابر هرگونه التهاب محافظت به عمل ميآورد. همچنين ميتواند از اكسيد شدن سلولهاي پوست جلوگيري كند و جوان سازي پوست را بهبود بخشد. به همين دليل استفاده منظم از روغن كنجد باعث كاهش چين و چروك و زيبا و جذاب شدن صورت شما ميشود.
9. درمان سياهي دور چشم
روغن كنجد حاوي مواد مغذي ضروري مانند روي و ويتامين E است كه به تقويت سلولهاي پوست، رفع آكنه از روي صورت كمك كرده و روند محو شدن لكههاي تيره از دور چشم را تسريع ميكند.
10. پوست را سمزدايي ميكند
روغن كنجد ميتواند براي پوست شما معجزه كند. هنگامي كه اين روغن را روي پوست خود ماساژ ميدهيد، خاصيت آنتياكسيداني آن ميتواند سموم را از پوست شما پاكسازي كند كه باعث ميشود پوستي شفاف و زيبا داشته باشيد.
11. مرطوب كننده طبيعي پوست
روغن كنجد به دليل توانايي شگفتانگيز خود در لطيف كردن پوست، يك ماده فعال و مهم، در بسياري از كرمهاي ضد آفتاب، پاك كنندههاي پوست و مرطوب كنندهها ميباشد. اين روغن جادويي، حاوي اسيدهاي چرب مانند اسيد اولئيك، اسيد پالميتيك، اسيد استئاريك و اسيد لينولئيك است. اين اجزا روغن كنجد را به يك مرطوب كننده عالي تبديل ميكند.
استفاده منظم از اين روغن به عنوان مرطوب كننده به نرمي و لطافت پوست كمك ميكند. از آنجايي كه اين روغن داراي عطر و بوي قوي است، ميتوانيد آن را با برخي روغنهاي گياهي ديگر مخلوط كنيد.
عوارض جانبي كنجد
اكثر مطالعات نشان داده اند كه كنجد بيخطر است و مصرف آن عوارضي ايجاد نميكند. اما در كنار خواص كنجد خام و بو داده براي بدن، مصرف بيش از حد آن مانند هر غذاي ديگري ممكن است اثرات نامطلوبي داشته باشد، از جمله:
اگر دانههاي كنجد بيش از حد مصرف شود، سطح گلوكز خون ممكن است كمتر از حد طبيعي باشد.
مصرف بيش از اندازه كنجد ممكن است باعث كاهش بيش از حد فشار خون شود.
فيبرِ دانه كنجد ممكن است يك لايه روي آپانديس ايجاد كند و باعث نفخ و درد شود.
از آنجايي كه آلرژي به دانه كنجد بسيار رايج است، بهتر است قبل از افزودن كنجد به رژيم غذايي خود با پزشكتان مشورت كنيد.
مصرف بيش از حد دانههاي كنجد ميتواند منجر به افزايش وزن شود.
افراد مبتلا به نقرس بايد به شدت از مصرف كنجد خودداري كنند. زيرا تركيبات موجود در آن منجر به تشديد علائم نقرس ميشود.
- جمعه ۰۵ خرداد ۰۲ | ۱۱:۲۶
- ۹۷ بازديد
- ۰ نظر